![]() |
Tekst i zdjęcie: frater007 - Szef Kuchni (1330) Zupa cebulowaTo nie to co z torebki |
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
włoszczyzna, 50 g
cebula, 100 g
tłuszcz, 10 g
mąka , 2 g
słonina, 20 g
ser żółty, 10 g
czerstwa bułka, 50 g
sól, 1 szczypta
pieprz, 1 szczypta
Włoszczyznę zalać zimną wodą, posolić i gotować. Cebulę pokroić drobno i dusić na tłuszczu. Do cebuli dodać mąkę i smażyć na złoty kolor, po czym rozprowadzić zimną wodą, dodać do zupy i zagotować. Przygotować grzanki: pieczywo pokroić na kromki, posmarować tłuszczem i zapiec w piekarniku. Grzanki ułożyć w wazie, posypać startym serem, zalać zupą i okrasić słoniną.