Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Barszcz czerwony jarski Barszcz czerwony jarski.jpg
Barszcz czerwony jarski
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Barszcz czerwony jarski

Bardzo dobry

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • włoszczyzna, 50 g
  • burak ćwikłowy, 100 g
  • śmietana, 50 g
  • mąka , 2 g
  • koncentrat z buraków ćwikłowych, 70 g
  • liście laurowe, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczone warzywa zalać zimną wodą, dodać przyprawy i ugotować. Po ugotowaniu warzywa wyjąć, a do wywaru dodaćkoncentrat z buraków. Posolić i zagotować. Śmietanę rozmieszaćz mąką, dodać do zupy i zagotować — doprawić do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650