Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
daruniaa22Kucharz (500)

Brukselka z sosie

Serek topiony najlepiej żeby był o smaku ziołowym.

Składniki:
  • brukselka, 0.5 kg
  • woda, 1 szkl.
  • śmietana 36%, 1 szkl.
  • ser żółty, 2 uncja
  • ser topiony, 1 szt.
  • sól, 0 uncja
  • mielony pieprz, 0 uncja
  • mąka , 0 uncja
  • bazylia, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

1) Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie.2) Oddzielnie gotujemy o,5 szkl. wody, zmniejszamy ogień, wlewamy śmietanę, wrzucamy żółty ser, mieszamy. Dodajemy ser topiony, szczyptę mąki i przyprawy. Mieszamy, aż zgęstnieje.3) Brukselkę polewamy sosem i podajemy z mięsem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650