Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
daruniaa22Kucharz (500)

Papryka faszerowana

Smaczne.

Składniki:
  • papryka czerwona, 4 szt.
  • papryka zielona, 4 szt.
  • mielone mięso, 0.5 kg
  • ryż , 200 g
  • cebula, 0 uncja
  • sól, 0 uncja
  • mielony pieprz, 0 uncja
  • papryka słodka, 0 uncja
  • papryka ostra, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

1) Odcinamy czapeczki z papryki, wydrążamy nasiona.2) Ugotowany ryż mieszamy z podsmażonym mięsem i cebulą.3) Farsz nakładamy do papryk, przykrywamy czapeczkami.4)Wkładamy do garnka z wodą (ok 1/2szkl.) i dusimy pod przykryciem ok 40 min. Powstały podczas duszenia sos lekko zagęszczamy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650