Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
entilaKuchcik (50)

Chilli Con Carne

Meksykańskie klimaty - jednogarnkowe danie dobre na imprezę i nie tylko.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • mielone mięso, 1 kg
  • krojone pomidory w puszce, 1 szt.
  • fasola czerwona w puszce, 1 szt.
  • kukurydza w puszce, 1 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • papryka żółta, 1 szt.
  • chilli, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • bulion, 500 ml
  •  
Sposób przygotowania

1. Gotujemy bulion wołowy bądź na innej kostce mięsnej. Odstawiamy.2. Kroimy cebulkę w piórka i smażymy w garnku z grubym dnem aż do przyrumienienia.3. Dodajemy mięso mielone i smażymy jakiś czas. Następnie wlewamy bulion.4. Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę paprykę. Dusimy około 30 minut.5. Po 30 minutach dodajemy kukurydzę, fasolę oraz pomidory, doprawiamy chilli i innymi przyprawami wg uznania.6. Dusimy kolejne 15 minut.7. Smacznego =) 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650