|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: TusiaMłodszy Kucharz (220) Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasoląPrzekąska na ostro
Składniki:
Sposób przygotowaniaPierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć, dodać przyprawę do kurczaka, chili, paprykę i olej. W takiej marynacie zostawić choć na pół godziny, żeby mięsko z przyprawami się „przegryzło” a potem podsmażyć do zarumienienia. Wystudzić!!!Słonecznik uprażyć na suchej patelni ale uważać, żeby go nie przypalić, bo będzie gorzki.Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać. Zieleninę, paprykę żółtą oraz cebulę pokroić. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez - tyle ile trzeba aby składniki się połączyły. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|