Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TusiaMłodszy Kucharz (220)

Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą

Przekąska na ostro

  • Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • pierś z kurczaka, 2 szt.
  • ugotowane jajko, 5 szt.
  • fasola czerwona w puszce, 1 szt.
  • słonecznik, 150 g
  • czerwona cebula, 1 szt.
  • szczypiorek, 100 g
  • majonez, 5 łyżk.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • chilli, 1 szczypta
  • papryka słodka, 1 szczypta
  • przyprawa do kurczaka, 1 łyżecz.
  • olej, 2 łyżk.
  • papryka żółta, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć, dodać przyprawę do kurczaka, chili, paprykę i olej. W takiej marynacie zostawić choć na pół godziny, żeby mięsko z przyprawami się „przegryzło” a potem podsmażyć do zarumienienia. Wystudzić!!!Słonecznik uprażyć na suchej patelni ale uważać, żeby go nie przypalić, bo będzie gorzki.Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać. Zieleninę, paprykę żółtą oraz cebulę pokroić. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez - tyle ile trzeba aby składniki się połączyły.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650