|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaCiasto na sernik: Wszystkie składniki na ciasto zagnieść dokładnie razem. podzielić na 3 części - 1 z nich zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Masa serowa: Cukier utrzeć dokładnie z cukrem przy pomocy drewnianej gałki. Ucierając dodawać stopniowo jajka, ser oraz proszek budyniowy. Masa bezowa: Białka z jajek użytych do przygotowania ciasta ubić z dodatkiem jednej szklanki cukru. 1. Dwiema pozostałymi niezamrożonymi częściami ciasta wykleić blachę. 2. Gotową masę serową wyłożyć na ciasto. 3. Na masie serowej ułożyć odsączone owoce - pokrojone na cząstki morele, brzoskwinie lub ananasa. Lekko wcisnąć je w masę. 4. Masę bezową wyłożyć na owoce. 5. Zetrzeć na wierzch zamrożoną część ciasta. Sernik wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 100 stopni i od razu zwiększyć ją do 180 stopni. Ciasto należy piec około 1 godzinę. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|