Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Paszteciki

Dobry farsz to podstawa

Składniki:
  • mąka , 70 g
  • margaryna, 25 g
  • śmietana, 25 g
  • drożdże, 5 g
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepić brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajem i piec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650