Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
krzychud1Młodszy Kucharz (400)

Ziemniaczane kotlety faszerowane

Kotlety ziemniaczane z wegetariańskim farszem (pp.10/2010,s.9)

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Sposób przygotowania: smażone
Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • marchew, 1 szt.
  • ser twarogowy półtłusty , 20 dag
  • pieprz, 0 szczypta
  • sól, 0 szczypta
  • olej, 0 łyżk.
  • jajka, 1 szt.
  • mąka pszenna, 25 dag
  • ziemniak, 0.5 kg
  •  
Sposób przygotowania

1. Farsz: marchewkę obrać, z papryki usunąć gniazdo nasienne. Warzywa ugotować i drobno pokroić. Wymieszać z twarogiem, posiekaną natką pietruszki i przyprawami.2. Ziemniaki ugotować, wystudzić i zmielić. Dodać mąkę, przyprawy i jajko. Wyrobić ciasto. Formować placki i faszerować. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złoto z obu stron. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650