Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Deser śmietankowo-jagodowy DSCF7430 (2).JPG
Deser śmietankowo-jagodowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
NativipSzef Kuchni (1082)

Deser śmietankowo-jagodowy

Śmietankowo-jogurtowe połączenie z jagodami

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
Składniki:
  • śmietana 36%, 200 ml
  • jogurt naturalny, 100 ml
  • żelatyna, 1 łyżk.
  • woda, 3 łyżk.
  • galaretka czerwona, 1 szt.
  • jagoda, 250 ml
  • cukier puder, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Galaretkę ugotować na soku z jagód wraz z owocami. Wlać do szklaneczek. Śmietanę najlepiej 30% wraz z cukrem pudrem ubić na sztywno. Żelatynę rozpuścić w wodzie i delikatnie podgrzać. Gorącą wlać do jogurtu nieustannie mieszając. Jogurt wlać do śmietany i chwilę ubijać. Całość wylać do szklaneczek na stężoną galaretkę. Schłodzić. smacznego! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650