|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: krzychud1Młodszy Kucharz (400) Krokiety mięsno-ziemniaczaneZiemniaczane krokiety z farszem mięsnym z papryką i pieczarkami (pp.10/2010,s.7)
Składniki:
Sposób przygotowania1. Pieczarki i paprykę oczyścić i drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju z pieczarkami. Dodać mięso i paprykę. Dusić 15min mieszając, doprawić.2. Obrane ziemniaki ugotować, odcedzić i jeszcze gorące cienko rozsmarować na waflach. Wyłożyć masę mięsną, zwinąć w roladę i włożyć na godzinę do lodówki. Kroić w ukośne grube plastry, panierować w jajku i bułce, smażyć z obu stron na złoto. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|