Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
krzychud1Młodszy Kucharz (400)

Krokiety mięsno-ziemniaczane

Ziemniaczane krokiety z farszem mięsnym z papryką i pieczarkami (pp.10/2010,s.7)

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • wafel, 2 szt.
  • ziemniak, 40 dag
  • mielone mięso, 50 dag
  • pieczarka, 30 dag
  • cebula, 2 szt.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • jajka, 1 szt.
  • bułka tarta , 0.5 szkl.
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  • olej, 0 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

1. Pieczarki i paprykę oczyścić i drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju z pieczarkami. Dodać mięso i paprykę. Dusić 15min mieszając, doprawić.2. Obrane ziemniaki ugotować, odcedzić i jeszcze gorące cienko rozsmarować na waflach. Wyłożyć masę mięsną, zwinąć w roladę i włożyć na godzinę do lodówki. Kroić w ukośne grube plastry, panierować w jajku i bułce, smażyć z obu stron na złoto. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650