Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
krzychud1Młodszy Kucharz (400)

Ziemniaczane szaszłyki

Wegetariańskie szaszłyki z sosem serowym (pp.10/2010,s.6)

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: grillowane
  • Liczba porcji: więcej
  • na grilla
Składniki:
  • zioła prowansalskie, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  • sól, 0 szczypta
  • skórka cytrynowa, 0.5 łyżecz.
  • Śmietana 18% , 0.5 szkl.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • ser pleśniowy, 20 dag
  • przyprawa do szaszłyków, 2 łyżk.
  • olej, 3 łyżk.
  • pomidorki koktailowe, 8 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • cukinia, 2 szt.
  • papryka czerwona, 2 szt.
  • bakłażan, 1 szt.
  • ziemniak, 75 dag
  •  
Sposób przygotowania

1. Ziemniaki ugotować w mundurkach ok. 10min, wystudzić.2. Bakłażany pokroić w plastry, posolić i odstawić na ok. 30min. Z papryk usunąć gniazda nasienne i pokroić w cząstki. Cukinie pokroić w plastry, cebulę w ćwiartki. Warzywa nabijać na przemian na posmarowane olejem patyki do szaszłyków, oprószyć przyprawą i grillować ok. 15min, obracając.3. Sos serowy: ser rozgnieść i wymieszać ze śmietaną, czosnkiem i tartą skórką cytrynową. Doprawić i schłodzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650