Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
krzychud1Młodszy Kucharz (400)

Ziemniaczana rolada ze szpinakiem

Gotowana rolada ziemniaczana ze szpinakiem. (pp.10/2010,s.5)

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • jajka, 1 szt.
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżk.
  • mąka pszenna, 1 szkl.
  • ziemniak, 1 kg
  • sól, 0 szczypta
  • szpinak mrożony, 50 dag
  • masło, 1 łyżk.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • śmietana, 5 dag
  • pieprz, 0 szczypta
  • gałka muszkatołowa, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

1.Szpinak dusić na maśle, aż odparuje woda. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać i wystudzić.2. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować. Przepuścić przez praskę. Dodać mąkę, jajko i sól. Szybko wyrobić miękkie ciasto i rozwałkować na prostokąt.3. Na cieście rozsmarować szpinak i zwinąć w roladę. Zawinąć w folię spożywczą i aluminiową. Gotować ok. 40 min. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650