Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kruche amerykańskie ciasteczka choccips1_400x400.jpg
Kruche amerykańskie ciasteczka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SesorekKuchcik (142)

Kruche amerykańskie ciasteczka

Chyba każdy zastanawiał się, jak zrobić słynne amerykańskie ciasteczka, które chowane były do wielkich blaszanych puszek, oto przepis... : )

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • na grilla
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • mąka , 1.5 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • cukier, 0.5 szkl.
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • soda oczyszczona, 1 łyżk.
  • margaryna, 120 g
  • czekolada mleczna, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Do miski dodajemy "suche" składniki (mąkę, cukier, cukier wanilinowy, sól, sodę). Następnie dodajemy jajko, roztopioną margarynę. Mieszamy do jednolitej masy, powinna wyglądać i mieć konsystencje rzadkiego budyniu. Wrzucamy pokrojoną uprzednio czekolady, bądź używamy wiórek czekoladowych. Możemy dodać także rodzynki. Natłuszczamy blaszkę tłuszczem i posypujemy bułką tartą, albo nakładamy masę na papier do wypieków. Nakładamy ciasto dużą łyżką stołową. Pieczemy 8-10 minut, kontrolując wypiek.Smacznego! ; )  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650