Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 4.5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
MartaKucharz (514)

Drobiowy Rozbójnik

Kurczak po myśliwsku

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • udka drobiowe, 4 szt.
  • rozmaryn, 2 szt.
  • ziemniak, 700 g
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • papryka zielona, 1 szt.
  • oliwa z oliwek, 4 łyżk.
  • sól kuchenna, 0 uncja
  • mielony pieprz, 0 uncja
  • papryka ostra, 0 uncja
  • olej, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

Udka umyc zimna woda i wysuszyc. blache nasmarowac olejem i ułozyc udka.piekarnk rozgrzac do temp. 200. rozmaryn umyc, otrzepac z wody oberwac z niego listki i drobno posiekac. ziemniaki obrac umyc i pokroic w kostke. papryke umyc oczyscic i pokroic na szerokie paski. warzywa połozyc wokół udek całosc doprac sola i połowa rozmarynuoliwe wymieszac z reszta rozmarynu, solą i pieprzem, polac nią udka.Całosc opróczyc papryka i zapiekac na środkowej półce piekarnika przez okoła 50 minut termoobieg - 180 stopni. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650