Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Cytrynowiec DSCF5005.JPG
Cytrynowiec
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
NativipSzef Kuchni (1082)

Cytrynowiec

Ciasto idealne na upalne dni.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
Składniki:
  • biszkopt, 1 szt.
  • herbatnik, 12 szt.
  • budyń, 2 szt.
  • galaretka żółta, 1 szt.
  • masło, 250 g
  • śmietana 36%, 0.5 l
  • żelatyna, 2 łyżk.
  • wódka , 0 uncja
  • cytryna, 2 szt.
  • cukier puder, 0.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 4 jaj. Nakropić wodą z cytryną i cukrem.Masa cytrynowa:Ugotować budynie w 0,5 l wody najlepiej cytrynowe. Do gorącej masy wsypać galaretkę i wlać sok z 1 cytryny - zmiksować. Gdy masa ostygnie dodać masło i wymieszać na gładką masę. Wyłożyć na biszkopt. Śmietanę ubić z rozpuszczoną żelatyną i cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Wyłożyć na masę budyniową. herbatniki namoczone w wódce układać na wierzchu. Polać polewą z cukru pudru z dodatkiem cytryny.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650