Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Kuskus z pieczarkami Salatka_kasza_kuskus_2447921.jpg
Kuskus z pieczarkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 4
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Kuskus z pieczarkami

Przepis na dwie porcje, jedna porcja 95 kcal.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • oliwa z oliwek, 2 łyżk.
  • groszek zielony, 1 szkl.
  • cebula, 1 szt.
  • pieczarka, 25 dag
  • kasza kuskus , 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Groszek wrzucić do osolonego wrzątku i ugotować. Oczyszczone i umyte pieczarki pokroić w plasterki, włożyć na mocno rozgrzaną patelnię z grubym dnem (bez tłuszczu). Gdy grzyby odparują, dodać oliwę i zrumienić je. Osobno podsmażyć cebulę na łyżce oliwy. Ugotować kuskus w wodzie (wg przepisu na opakowaniu). Gdy kasza wchłonie wodę, dodać pieczarki, groszek i cebulę. Podgrzewać razem kilka minut na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając widelcem.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650