Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Łazanki z kapustą i grzybami lazanki.jpg
Łazanki z kapustą i grzybami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki można też zrobić z dodatkiem suszonych grzybów.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • kapusta kiszona, 1 kg
  • kostka rosołowa, 0.5 szt.
  • pieczarka, 20 dag
  • cebula, 2 szt.
  • kiełbasa, 20 dag
  • makaron , 40 dag
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

.Kapustę posiekaj, ugotuj (prawie do miękkości) w małej ilości wody z kostką rosołową. Pieczarki oczyść i pokrój na cienkie plasterki. Cebulkę obierz i potnij na piórka, zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną w kostkę wędlinę, podsmaż. Do podsmażonej wędliny dodaj pieczarki, usmaż razem.Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej olej, włóż makaron, dodaj cebulę z pieczarkami i wędliną, delikatnie wymieszaj, podsmaż. Przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Łazanki można też zrobić z dodatkiem suszonych grzybów. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650