|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: klaudiszjaSzef Kuchni (905) Łazanki z kapustą i grzybamiŁazanki można też zrobić z dodatkiem suszonych grzybów.
Składniki:
Sposób przygotowania.Kapustę posiekaj, ugotuj (prawie do miękkości) w małej ilości wody z kostką rosołową. Pieczarki oczyść i pokrój na cienkie plasterki. Cebulkę obierz i potnij na piórka, zeszklij na oleju, dodaj pokrojoną w kostkę wędlinę, podsmaż. Do podsmażonej wędliny dodaj pieczarki, usmaż razem.Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzej olej, włóż makaron, dodaj cebulę z pieczarkami i wędliną, delikatnie wymieszaj, podsmaż. Przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Łazanki można też zrobić z dodatkiem suszonych grzybów. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|