Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ciasto migdałowe z czereśniami czer3.JPG
Ciasto migdałowe z czereśniami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Ciasto migdałowe z czereśniami

Czereśnie można zastąpić innymi owocami.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mąka , 1 szkl.
  • płatki migdałowe, 3 szkl.
  • jajka, 4 szt.
  • cukier, 3 szkl.
  • proszek do pieczenia, 2 łyżecz.
  • olej, 0.5 szkl.
  • olejek migdałowy, 0 szczypta
  • czereśnia, 300 g
  • kakao, 1 łyżk.
  • czekolada biała, 300 g
  •  
Sposób przygotowania

W misce wymieszać mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia.Całe jajka ubić z cukrem na bardzo puszystą i gęstą masę (do białości). Nie przerywając ubijania dodawać stopniowo olej, a następnie po łyżce mąki z dodatkami.Ciasto przelać do formy o śr. 26 cm. Wierzch ciasta posypać kakao (przez sitko) a na to ułożyć wydrylowane czereśnie.Na czereśnie możemy dać kruszonkę lub dopiero po upieczeniu polać strużkami rozpuszczonej czekolady.Ciasto pieczemy ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650