Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pierś z kurczaka w jarzynach s1585273819.jpg
Pierś z kurczaka w jarzynach
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Pierś z kurczaka w jarzynach

Proste i tanie a do tego dietetyczne.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • pierś z kurczaka, 30 dag
  • marchew, 1 szt.
  • pietruszka, 0.5 szt.
  • seler, 0.25 szt.
  • mielony pieprz, 0.5 łyżecz.
  • rosołowa kostka bulionowa, 0.5 szt.
  • mąka , 1 łyżecz.
  • masło, 1 łyżecz.
  • koperek, 1 łyżk.
  • woda, 1.5 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Pierś przekroić na pół. Jarzyny obrać i utrzeć na tarce jarzynowej / grube oczka/. Mięso i jarzyny zalać wodą. Dodać kostkę rosołową. Gotować 30 minut. Wsypać koperek i pieprz. Dodać masło. Oprószyć mąką. Zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650