Tekst i zdjęcie: klaudiszja - Szef Kuchni (905) Pierś z kurczaka w jarzynachProste i tanie a do tego dietetyczne. |
Czas przygotowania: do 1 godziny
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: dwie
pierś z kurczaka, 30 dag
marchew, 1 szt.
pietruszka, 0.5 szt.
seler, 0.25 szt.
mielony pieprz, 0.5 łyżecz.
rosołowa kostka bulionowa, 0.5 szt.
mąka , 1 łyżecz.
masło, 1 łyżecz.
koperek, 1 łyżk.
woda, 1.5 szkl.
Pierś przekroić na pół. Jarzyny obrać i utrzeć na tarce jarzynowej / grube oczka/. Mięso i jarzyny zalać wodą. Dodać kostkę rosołową. Gotować 30 minut. Wsypać koperek i pieprz. Dodać masło. Oprószyć mąką. Zagotować.