Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Frykadelki z indyka obrazek-8593.jpeg
Frykadelki z indyka
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Frykadelki z indyka

Nie kotlet, nie mielony, nie szaszłyk, nie kurczak.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • pierś z indyka, 0.5 kg
  • jajka, 1 szt.
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  • majeranek, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Przyrządź mięso tak, jak na typowe mielone - z pominięciem cebuli.Uformuj podłużne frykadelki, obsmaż ze wszystkich stron na oliwie, potem przez 5-10 minut trzymaj pod przykryciem na małym ogniu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650