|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: klaudiszjaSzef Kuchni (905) Schab w kapuście kiszonejPrzepyszny schab trochę inaczej niż zwykle.
Składniki:
Sposób przygotowaniaSchab natrzyj przyprawami i rozgniecionym czosnkiem. Odstaw na ok. 2 godziny, aby mięso nabrało aromatu. Obsmaż dokładnie ze wszystkich stron na rumiano. To pozwoli zatrzymać wilgoć w mięsie.Kapustę poszatkuj. Pokrój drobno cebulę i zeszklij na maśle. Dodaj do kapusty, wymieszaj, dodaj pieprz i majeranek, a następnie ugotuj w wodzie lub bulionie.Do żaroodpornego naczynia z przykrywką włóż mięso a następnie obłóż je kapustą.Wstaw potrawę do nagrzanego piekarnika (180 st. C) i duś 1,5 godziny. Po upieczeniu mięso jest bardzo wilgotne i delikatne. To jest po prostu pyszne! |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|