Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Schab w kapuście kiszonej 4b8137f732e8b_440.jpg
Schab w kapuście kiszonej
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klaudiszjaSzef Kuchni (905)

Schab w kapuście kiszonej

Przepyszny schab trochę inaczej niż zwykle.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • schab , 1 kg
  • kapusta kiszona, 0.75 kg
  • cebula, 1 szt.
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  • ząbek czosnku, 4 szt.
  • majeranek, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Schab natrzyj przyprawami i rozgniecionym czosnkiem. Odstaw na ok. 2 godziny, aby mięso nabrało aromatu. Obsmaż dokładnie ze wszystkich stron na rumiano. To pozwoli zatrzymać wilgoć w mięsie.Kapustę poszatkuj. Pokrój drobno cebulę i zeszklij na maśle. Dodaj do kapusty, wymieszaj, dodaj pieprz i majeranek, a następnie ugotuj w wodzie lub bulionie.Do żaroodpornego naczynia z przykrywką włóż mięso a następnie obłóż je kapustą.Wstaw potrawę do nagrzanego piekarnika (180 st. C) i duś 1,5 godziny. Po upieczeniu mięso jest bardzo wilgotne i delikatne. To jest po prostu pyszne! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650