Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Makaron razowy makaron razowy.jpg
Makaron razowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KlinikaZdrowiaSrebrny Szef Kuchni (1530)

Makaron razowy

Zdrowy pyszny makaron

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • dieta
Składniki:
  • sól, 1 szczypta
  • woda, 0.75 szkl.
  • jajka, 1 szt.
  • mąka razowa, 2 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Lekko przesiać 2 szklanki mąki razowej, dodać 1 jajko, 3/4szklanki wody i szczyptę szarej soli, zagnieść ciasto i cienko rozwałkować i pokroić w paseczki, przesypując mąką. Gotować 15 min.we wrzącej, osolonej wodzie. Wysuszony makaron można przechowywać przez długi czas.Gotowy makaron razowy można też kupić w sklepach ze zdrową żywnością. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650