Tekst i zdjęcie: KlinikaZdrowia - Srebrny Szef Kuchni (1530) Makaron razowyZdrowy pyszny makaron |
Czas przygotowania: do 30 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Obiad
Sposób przygotowania: gotowane
Liczba porcji: więcej
idealne dla dzieci
dla alergików
dieta
sól, 1 szczypta
woda, 0.75 szkl.
jajka, 1 szt.
mąka razowa, 2 szkl.
Lekko przesiać 2 szklanki mąki razowej, dodać 1 jajko, 3/4szklanki wody i szczyptę szarej soli, zagnieść ciasto i cienko rozwałkować i pokroić w paseczki, przesypując mąką. Gotować 15 min.we wrzącej, osolonej wodzie. Wysuszony makaron można przechowywać przez długi czas.Gotowy makaron razowy można też kupić w sklepach ze zdrową żywnością.