Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Zapiekanka z ryżem

Miła alternatywa zamiast ziemniaków

Składniki:
  • pieczarka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • śmietana, 70 g
  • jajka, 1 szt.
  • olej, 10 g
  • ser twarogowy półtłusty , 70 g
  • ser żółty, 30 g
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • natka pietruszki, 20 g
  • ryż , 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Grzyby oczyścić i pokroić w plastry, usmażyć na tłuszczu. Czosnek rozetrzeć z solą. Pół pęczka natki pokroić drobno. Ugotowany ryż, czosnek i natkę dodać grzybów, wymieszać i wyłożyć do formy. Ser zetrzeć na tace o dużych otworach. Jajo roztrzepać z kefirem, dodać ser, sól, pieprz, wymieszać i zalać ryż, a następnie zapiec w piekarniku. Posypać pozostałą natką. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650