Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Wiosenna kanapka wegetariańska z tzatziki kanapka wiosenna.jpg
Wiosenna kanapka wegetariańska z tzatziki
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Wiosenna kanapka wegetariańska z tzatziki

Pyszna kanapeczka z masą warzyw i wieloma spakami

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Liczba porcji: jedna
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • dieta
Składniki:
  • ząbek czosnku, 1 szt.
  • jogurt grecki, 2 łyżk.
  • ogórek , 2 łyżk.
  • masło klarowane, 1 łyżecz.
  • brie (ser), 70 g
  • awokado, 1 szt.
  • papryka żółta, 1 szt.
  • Chleb tostowy pełnoziarnisty Dan Cake, 2 szt.
  • sałata lodowa , 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Przygotowujemy sos tzatziki: mieszamy jogurt grecki z startym na tarce ogórkiem i roztartym czosnkiem. Pieczemy w tosterze chleb tostowy, następnie smarujemy każdą kromkę z jednej strony masłem. Kładziemy na jedną część liść sałaty lodowej, następnie pokrojoną w słupki paprykę,pokrojone w słupki awokado a następnie kilka plasterków sera brie. Polewamy sosem tzatziki i zamykamy drugą kromką podpieczonego chleba. Spinamy wykałaczką z oliwką i gotowe! Smacznego  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650