Tekst i zdjęcie: KutakNaOtro - Złoty Szef Kuchni (4246) Wiosenna kanapka wegetariańska z tzatzikiPyszna kanapeczka z masą warzyw i wieloma spakami |
Czas przygotowania: do 15 min
Stopień trudności: Łatwe
Pora dnia: Śniadanie
Liczba porcji: jedna
idealne dla dzieci
dla alergików
dieta
ząbek czosnku, 1 szt.
jogurt grecki, 2 łyżk.
ogórek , 2 łyżk.
masło klarowane, 1 łyżecz.
brie (ser), 70 g
awokado, 1 szt.
papryka żółta, 1 szt.
Chleb tostowy pełnoziarnisty Dan Cake, 2 szt.
sałata lodowa , 1 szt.
Przygotowujemy sos tzatziki: mieszamy jogurt grecki z startym na tarce ogórkiem i roztartym czosnkiem. Pieczemy w tosterze chleb tostowy, następnie smarujemy każdą kromkę z jednej strony masłem. Kładziemy na jedną część liść sałaty lodowej, następnie pokrojoną w słupki paprykę,pokrojone w słupki awokado a następnie kilka plasterków sera brie. Polewamy sosem tzatziki i zamykamy drugą kromką podpieczonego chleba. Spinamy wykałaczką z oliwką i gotowe! Smacznego