Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

gnocchi Gnocchi_pomidorowoserowym_4140754.jpg
gnocchi
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
liberta87Kuchcik (91)

Gnocchi

Po polsku ktoś to nazwał "kopytka w sosie pomidorowym", lecz to naprawdę tak nie smakuję.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Kolacja
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: cztery
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • mielony pieprz, 3 szczypta
  • sól, 1 łyżk.
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • oregano, 10 szczypta
  • czosnek, 4 szt.
  • oliwa z oliwek, 6 łyżk.
  • mozzarella, 25 dag
  • krojone pomidory w puszce, 800 g
  • gnocchi, gnocchetti, 500 g
  •  
Sposób przygotowania

Gnocchi gotujemy około 4 min. w osolonej wodzie, po czym odcedzamy je i polewamy zimną wodą. W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek, dorzucamy posiekany czosnek i delikatnie go podsmażamy, dolewamy pomidory w puszcze, gdy się zagrzeję, dodajemy kostkę rosołową i pieprz, gotujemy około 5min. Naczynie żaroodporne smarujemy małą ilością oliwy, wkładamy do niego gnocchi, zalewamy salsą pomidorową, wkładamy zamknięte naczynie do piekarnika rozgrzanego do 220 C na 20min. po czym wyciągamy i układamy na wierzchu mozarelle pociętą w plastry po czym wkładamy do piekarnika ponownie na 10min, na końcu po zakończeniu opruszamy oregano przed podaniem i polewamy oliwą. Zdjęcie nie jest fotografią mojej potrawy, dodam swoje gdy będę gotował.Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650