Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

naleśniki z dżemem naleśniki.JPG
naleśniki z dżemem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Naleśniki z dżemem

zwykłe ale dobre

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • mleko 3,2 % , 1 l
  • mąka pszenna, 3 szkl.
  • jajka, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • oliwa, 4 łyżk.
  • dżem, 20 dag
  • Śmietana 18% , 15 dag
  •  
Sposób przygotowania

Przygotować ciasto naleśnikowe: do mąki wlać połowę mleka, wmieszać i stopniowo dodawac pozostałe mleko - tak by ciasto było lejące ale nie za płynne, dodac zółtko, wymieszać, ubitą pianę ,szczptę soli, 2 łyżki oliwy do smażenia i wymieszać np z ryżu.Rozgrzać patelnię, i rozprowadzić ciasto tak, by powstał naleśnik grubości 2-3 mm.Smażyć dwustronne. Naleśniki posmarować dowolnm dżemem, złożyć, posmarowć śmietaną.Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650