Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Pstrąg pieczony z herbacianym masłem pstag_w_marynacie.jpg
Pstrąg pieczony z herbacianym masłem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
CzarnaHerbataKuchcik (115)

Pstrąg pieczony z herbacianym masłem

Niemal zapomniana polska ryba w wersji z grilla.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: grillowane
  • Liczba porcji: dwie
  • na grilla
Składniki:
  • oliwa, 2 łyżk.
  • pieprz cytrynowy, 1 szczypta
  • herbata, 4 szt.
  • masło, 4 łyżk.
  • pstrąg , 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Pstrąga oczyścić, wypełnić masłem wymieszanym z herbatą (ja używam herbaty zielonej Irving Lemon Green), z zewnątrz oprószyć pieprzem cytrynowym, skropić oliwą, odstawić w chłodne miejsce na kilka godz. Piec 25 min. w temp. 150 st. lub przyrządzić na grillu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650