|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Szaszłyki z mozzarellą i warzywamiPyszne wegetariańskie jedzonko grillowe.
Składniki:
Sposób przygotowaniaSzpatułki do szaszłyków zalewamy wodą aby nasiąknęły (mniej się wtedy przypalają). Mieszamy składniki marynaty: oliwę, czosnek, bazylię - dodajemy do odsączonej z wody mozzarelli (najlepsze do tego przepisu są małe kulki mozzarelli). Chwilę macerujemy aby ser przeszedł smakiem marynaty. Resztę składników kroimy odpowiednio: większe pomidorki na pół pieczarki na pół, paprykę na kostkę o boku 3 cm (około, jak nam wyjdzie), cebulę na drobne kawałki ale takie aby łatwo nabijała nam się na szpatułkę. Nabijamy na przemian składniki: mozzarellę, pomidorki, cebulę, pieczarki, paprykę. Na grillu kładziemy na tackę aluminiową ponieważ ser się topi i jeżeli położymy wprost na grillu to po 10 minutach będziemy mieli szaszłyki z serem bez sera :). Zamiast mozzarelli możemy użyć też Camemberta pokrojonego w ósemki. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|