|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324) Torcik SzrekZ zielonch galaretek i sokiem z kiwi
Składniki:
Sposób przygotowaniaBiszkopt na spód: 5 białek ubic z cukrem, dodac pojedynczo żółtka , dodac mąkę ziemniaczaną,olej i proszek do pieczeniadalej ubijając. Wylac na duża blachę.Piec w 180 stopniach 30 min.Masa I: Budynie rozpuścic w 1,5 szkl. soku z kiwi(Pysio),zagotowac.Ugotowac budyń. Gorący rozprowadzic na wystudzony biszkopt. Na masę położyc biszkopty.Masa II:Jedną galaretkę rozpuścic w 4/3 szkl.gorącej wody.Ostudzic.Ubiś śmietanę i pod koniec ubijania dodac galaretkę.Wylac na biszkopty.Dwie galaretki rozpuśc w 800ml gorącej wody. Pozoztawic do stężenia i wlac na masę II.Odstawic w chłodne miejsce.Smacznego |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|