Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Torcik Szrek Szrek 2.JPG
Torcik Szrek
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 4
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Torcik Szrek

Z zielonch galaretek i sokiem z kiwi

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • woda, 1 l
  • sok owocowy, 2 szkl.
  • śmietana 36%, 300 ml
  • biszkopty okrągłe, 20 szt.
  • galaretka zielona, 3 szt.
  • budyń śmietankowy, 3 szt.
  • olej, 2 łyżk.
  • proszek do pieczenia, 1 łyżecz.
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżk.
  • cukier, 5 łyżk.
  • jajka, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Biszkopt na spód: 5 białek ubic z cukrem, dodac pojedynczo żółtka , dodac mąkę ziemniaczaną,olej i proszek do pieczeniadalej ubijając. Wylac na duża blachę.Piec w 180 stopniach 30 min.Masa I: Budynie rozpuścic w 1,5 szkl. soku z kiwi(Pysio),zagotowac.Ugotowac budyń. Gorący rozprowadzic na wystudzony biszkopt. Na masę położyc biszkopty.Masa II:Jedną galaretkę rozpuścic w 4/3 szkl.gorącej wody.Ostudzic.Ubiś śmietanę i pod koniec ubijania dodac galaretkę.Wylac na biszkopty.Dwie galaretki rozpuśc w 800ml gorącej wody. Pozoztawic do stężenia i wlac na masę II.Odstawic w chłodne miejsce.Smacznego  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650