|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: gagatekSzef Kuchni (970) Zapiekanka rybnaRyba i ziemniaki w jednej brytfanie
Składniki:
Sposób przygotowaniaZiemniaki dokładnie umyć, ugotować w skórkach i studzić. W czasie filety (świeże lub mrożone) smażyć na dobrze rozgrzany, tłuszczu. Cebulę pokroić w krążki i smażyć razem z rybą. Ziemniaki pokroić w plastry. Śmietanę wymieszać z koncentratem pomidorowym i doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie papryką i cukrem. Wysmarować formę tłuszczem, ułożyć warstwę ziemniaków, polać częścią sosu, ułożyć rybę z cebulą, przykryć pozostałymi ziemniakami, polać resztą sosu. Zapiec w dobrze grzanym piekarniku. Gotową zapiekankę posypać natką pietruszka lub koperkiem czy szczypiorkiem. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|