Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryba smażona z frytkami Fish-and-chips.jpg
Ryba smażona z frytkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
gagatekSzef Kuchni (970)

Ryba smażona z frytkami

Prosty sposób na rybkę prosto z anglii :)

  • Sposób przygotowania: smażone
Składniki:
  • ryby, 200 g
  • mąka , 10 g
  • olej, 10 g
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, włożyć do mleka. Po upływie pół godziny wyjąć osuszyć ligniną, podzielić na porcje i posolić. Otaczać w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Podawać z pieczonymi ziemniakami lub frytkami i sosem z majonezu, śmietany i cytryny. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650