Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Kluski ziemniaczane

Szybko i smacznie

Składniki:
  • ziemniak, 200 g
  • jajka, 0.5 szt.
  • mąka , 70 g
  • tłuszcz, 7 g
  • bułka tarta , 3 g
  • sól, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, zalać wrzącą wodą, posolić i ugotować przykryciem. Następnie wystudzić, przepuścić przez maszynkę, lub dokładnie utłuc. Mąkę przesiać, dodać do ziemniaków wraz z jajem i solą — zagnieść ciasto. Z ciasta formować wałeczki i kroić ukośnie. Kluski wrzucać do wrzącej, osolonej wody. Po ugotowaniu) dokładnie odcedzić i wyłożyć na półmisek. Przyrumienić tartą bułkę, dodać tłuszcz i podgrzać — polać kluski. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650