Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Naleśniki drożdżowe naleśnieki drożdżowe.jpg
Naleśniki drożdżowe
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Naleśniki drożdżowe

Proponuje z dżemem

Składniki:
  • woda, 3 łyżk.
  • olej, 30 g
  • margaryna, 4 g
  • mleko, 100 g
  • jajka, 0.2 szt.
  • cukier, 1 szczypta
  • drożdże, 4 g
  • mąka , 70 g
  •  
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki rozbić w mikserze lub łyżką i pozostawić l—2 godz. w ciepłym miejscu. Gdy ciasto urośnie, wlewać na rozgrzaną, wysmarowaną tłuszczem patelnię (olej rozprowadzić ' powierzchni patelni tamponem z waty). Zrobić farsz wg przepisu 2 Usmażone naleśniki smarować farszem i układać w naczyniu jeden na drugim. Naczynie nakryć i wstawić do gorącego piekarnika. Naleśniki wyłożyć na półmisek, pokroić na porcje i polać śmietaną. Uwaga: Jako farsz do naleśników można wykorzystać dżemy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650