Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Kalmary w śmietanie

Naprawdę pyszny przepis

Składniki:
  • kalmar, 150 g
  • cebula, 50 g
  • śmietana, 50 g
  • mąka , 2 g
  • olej, 10 g
  • sól, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • przyprawa do ryb, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Ugotować kalmary w osolonej wodzie. Cebulę drobno pokroić, udusić na tłuszczu na złoty kolor. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry, dodać do cebuli — poddusić. Śmietanę rozmieszać z mąką, dodać sól, paprykę i przyprawę do ryb, połączyć z duszoną cebulą i zagotować. Kalmary pokroić w paski, włożyć do śmietany (rozcieńczyć wodą w miarę potrzeby). Podawać na gorąco z ryżem, kaszą gryczaną lub ziemniakami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650