Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Gulasz z kury Gulasz z kury.jpg
Gulasz z kury
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Gulasz z kury

Drobiowa wersja gulaszu

Składniki:
  • kurczak, 150 g
  • cebula, 50 g
  • tłuszcz, 10 g
  • mąka , 2 g
  • ziemniak, 100 g
  • sól, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczonego kurczaka podzielić na części, posolić. Cebulę drobno pokroić i dusić w rondlu. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu obsmażyć mięso, po czym przełożyć do rondla, oprószyć mąką, posypać papryką i pieprzem, podlać wodą i dusić pod przykryciem. Ziemniaki oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa, dolać wody i gotować. W tym czasie zrobić ciasto na kluski kładzione. Gdy ziemniaki są miękkie, kłaść kluski. Zagotować i doprawić do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650