Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kotlety panierowane z drobiu

Bardzo dobre drobiowe kotleciki

Składniki:
  • drób , 15 dag
  • bułka tarta , 1 dag
  • jajka, 0.2 szt.
  • tłuszcz, 2 dag
  • przyprawa do drobiu, 0.5 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso z piersi oddzielić od kości i pokroić na cztery części (kotlety). Mięso z nóg przeciąć na połowę, odciąć kości i ściegi) Kotlety lekko ubić lub posiekać nożem, posolić i posypać przyprawi do drobiu. Do panierowania przygotować jajo roztrzepane z dwiema łyżkami mleka oraz mąkę lub bułkę tartą. Kotlety panierować i uło żyć na patelni na mocno rozgrzanym tłuszczu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650