Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Ciasto półfrancuskie

Faktycznie pół francuskie

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mąka , 0.5 kg
  • margaryna, 0.25 kg
  • śmietana, 1 szkl.
  • cukier, 24 dag
  • jajka, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Do mąki dodać margarynę i siekać nożem. Następnie dodać śmietanę i siekać aż powstanie jednolita masa. Masę chłodzić w lodówce ok. l godz., po czym wyjąć i wałkować (podsypując mąkę) do grubości placka ok. 1/2 cm. Wycinać krążki, smarować jajkiem i maczać w cukrze. Piec w średnio nagrzanym piekarniku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650