Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Pudding z sucharów

Lub czerstwego, pszennego pieczywa

Składniki:
  • suchary , 4 dag
  • cukier, 2 dag
  • mleko, 10 dag
  • margaryna, 1 dag
  • jajka, 1 szt.
  • sok owocowy, 3 dag
  •  
Sposób przygotowania

Suchary lub pieczywo namoczyć w ciepłym mleku, dodać część margaryny i cukier. Oddzielić żółtko od białka; żółtko dodać do bułki i rozmieszać, z białka ubić pianę. Pianę dodać do masy i wymieszać. Masę przenieść do formy wysmarowanej tłuszczem. Na powierzchni położyć pozostałą margarynę, wstawić do piekarnika i upiec. Podawać na gorąco polany syropem owocowym. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650