Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Ryż zapiekany z owocami 457041_size5.jpg
Ryż zapiekany z owocami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Ryż zapiekany z owocami

Zamiennie mogą być jabłka

  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • margaryna, 1 dag
  • cukier, 3 dag
  • śliwka, 30 dag
  • ryż , 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Owoce (śliwki wydrylować, jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne) zalać niewielką ilością wody (ok. 1/2 szklanki) rozgotować, następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować. Zagotować wodę (ok. l szklankę), wsypać ryż — gotować aż wchłonie wodę. Dodać przecier owocowy, cukier i tłuszcz. Składniki wymieszać. Masę wyłożyć do naczynia ogniotrwałego, wstawić do piekarnika i zapiec. Przełożyć do naczynek, przybrać masłem i owocami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650