Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Kompoty z różnych owoców

Znakomity do obiadu

Składniki:
  • agrest , 8 dag
  • czereśnia, 8 dag
  • gruszka, 8 dag
  • jabłko, 8 dag
  • malina, 8 dag
  • morela, 8 dag
  • porzeczka czarna, 8 dag
  • śliwka, 8 dag
  • truskawka, 8 dag
  • wiśnia, 8 dag
  • cukier, 4 dag
  • woda, 1 l
  •  
Sposób przygotowania

Owoce (jednego gatunku lub mieszane) wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem cukru i szybko doprowadzić do zagotowania, po czym dogotować na słabym ogniu. Podawać jako deser lub do mięs. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650