Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Brukselka zapiekana z serem

Robi wizualne wrażenie

Składniki:
  • brukselka, 20 dag
  • ser twarogowy półtłusty , 5 dag
  • jajka, 1 szt.
  • mleko 2,0 % , 10 dag
  • olej, 5 g
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • mielona papryka, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Brukselkę ugotować w wodzie z mlekiem, solą i cukrem. Odcedzić i wyłożyć do ogniotrwałego naczynia. Ser rozetrzeć, dodać jajko i mleko — wymieszać. Mieszaninę wyłożyć na brukselkę. Polać olejem i zapiec. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650