Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Brukiew nadziewana

Polecam podawać z surówką

Składniki:
  • brukiew, 3 szt.
  • mąka , 2 dag
  • masło, 2 dag
  • śmietana, 6 dag
  • cukier, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • margaryna, 2 dag
  •  
Sposób przygotowania

Obrać brukiew i ugotować do miękkości. Rozkrajać na pół i wydrążyć. Wyjęty miąższ rozetrzeć z masłem, uprzednio przesmażonym z mąką, wlać śmietanę, os olać i dodać szczyptę cukru. Wymieszać i nałożyć nadzienie w wydrążone połówki brukwi. Ułożyć na blasze i wsunąć do gorącego piekarnika. Przygotować sos. Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, rozcieńczyć 1 szklanką wywaru z brukwi, wiać śmietanę i przyprawić do smaku solą i cukrem. Zrumienione brukwie polać sosem i .podawać z surówką lub ogórkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650