Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Brukiew duszona po mazursku

Tam inaczej duszą?!

Składniki:
  • brukiew, 1 kg
  • słonina, 5 dag
  • masło, 2 dag
  • mąka , 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Starannie obraną brukiew zalać wodą, włożyć kawałek młodej słoninki, sól do smaku i gotować do miękkości. Gdy jest zupełnie miękka, pokrajać w drobną kostkę tak brukiew, jak i słoninę. Zasmażyć masło z majką, rozprowadzić smakiem, w którym się brukiew gotowała, włożyć brukiew i słoninę. Dodać nieco cukru i dusić na wolnym ogniu jeszcze chwilę, po czym wydać na stół. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650