Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
rafik80Srebrny Szef Kuchni (2006)

Surówka z włoskiej kapusty

Kapusta potrawa niepusta

Składniki:
  • kapusta głowiasta biała , 0.5 szt.
  • jabłko, 2 szt.
  • orzechy włoskie, 4 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 1 szczypta
  • sok z cytryny, 0.5 szt.
  • olej, 3 dag
  • natka pietruszki, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustą umyć, odrzucić ciemne i uszkodzone liście, uszatkować jak najdrobniej. W ten sposób uszatkować jabłka, które od razu skropić sokiem z cytryny, posolić, posypać odrobiną cukru, polać olejem. Wymieszać z kapustą i dodać orzechy usiekane niezbyt drobno i już w salaterce posypać zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650